Rakt ner i fickan 2013

Erik Björk är arbetslös, men klarar sig utmärkt ändå. Alla, även hustrun Marie, tror att han varje morgon åker till jobbet som brevbärare. Det gör han inte. Han har upptäckt att Försäkringskassan läcker som ett såll. Och andra myndigheter är inte bättre. Men lite uppfinningsrikedom kan han kvittera ut allt från sommarbarnsersättning till köldbidrag till olika påhittade personer.

Men en dag dyker fröken Larsson upp – Försäkringskassans kontrollant. Med hjälp av Göran Hällström (som är inneboende), kusin Bertil och lämpliga ”dödsfall” försöker Erik Björk rädda situationen.

Snart är präst och begravningsentreprenör, samlevnadsexpert och Larssons barska chef på plats och cirkusen är i full gång.

”Rakt ner i fickan” är en engelsk fars i översättning av Brasse Brännström och Lars Amble. Den har spelats på Maximteatern i Stockholm med bl.a. Björn Gustafsson och Sissela Kyle och på många amatörscener runtom i landet.


Medverkande:
Anna-Lotta Sjöstrand, Fanny Lundberg, Lina Bichis Holmberg, Laiza Malmberg, Åke Ljungberg, Ebbe Kindblom, Robert Hag, Albert Harloff och Jan Ridder.


Regi:
Sven Sundin (Teaterlärare på estetlinjen, medverkande i Borlängerevyn och Gazbazz).


Publiksiffran 2013 blev 2.479 personer.


För större foton, klicka på en bild så startar bildspelet!